k

Wie met een freelance copywriter aan de slag wil, zit met twee grote vragen: welke copywriter is goed en hoeveel gaat dat kosten?

Hoe herken je een goede copywriter?

Het antwoord op deze vraag is heel subjectief. Een goede copywriter moet foutloos kunnen schrijven en feilloos de juiste toon weten te pakken. Die toon is subjectief – wat jij leuk geschreven vindt, zet iemand anders misschien weg als ‘flauw’, ‘niet origineel’, ‘saai’, …

Je wil dus een copywriter die bij jou past, die de dingen schrijft zoals jij ze zelf zou schrijven, maar dan net iets vlotter en juister. Want hé, waarom zou je anders met een copywriter samenwerken?

Waar zoek en vind je een goede freelance copywriter?

Hoe vind je die dan? Zoeken. Doctor google to the rescue. Bekijk websites van copywriters, check hun klanten, lees hun teksten.

En persoonlijk contact. Hoe reageert een copywriter op je e-mail? Snel? Toegankelijk? Of loopt dat al wat stroef? Bellen kan natuurlijk ook…

U

Hoeveel kost een goede copywriter?

Maar hoeveel zal je een freelance copywriter moeten betalen? Veel copywriters zijn op hun websites redelijk vaag over hun prijzen. Niet abnormaal, want er zit veel verschil op de soorten opdrachten die je aan een copywriter kan toevertrouwen. Je kan een tekst laten nalezen op fouten (tekstcorrectie), je kan een tekst laten herschrijven (eindredactie) of je kan een volledig nieuwe tekst laten schrijven (copywriting).

Hoeveel tijd en werk er kruipt in tekstcorrectie en eindredactie hangt natuurlijk af van het aangeleverde materiaal. Voor het pure schrijfwerk zit het verschil dan weer in de inhoud van de tekst en hoeveel inlezen de opdracht vraagt. Het vraagt veel minder werk een tekst te schrijven louter op basis van een briefing dan op basis van een wetenschappelijk rapport bijvoorbeeld.

 

Zo zit dat bij Yelski…

Uiteraard wil een opdrachtgever vooraf duidelijkheid over de kostprijs van een project. Niemand geeft graag een blanco cheque. Bij Yelski hanteren we daarom duidelijke tarieven. Geen gedoe maar goede afspraken.

Voor tekstcorrectie en eindredactie werken we met een woordtarief. Je kan dus zelf de prijs van je project berekenen, maar wij doen dat ook graag voor je. Voor copywriting vertrekken we van een uurtarief, maar we schatten vooraf in hoeveel tijd een schrijfopdracht zal vragen.

Meer lezen?

In de dynamische wereld van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) is het optimaliseren van administratieve processen van cruciaal belang. Niet enkel voor het behalen van succes en het stimuleren van groei. Het creëert overzicht en rust voor jou, ondernemer. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke voordelen van een gestroomlijnde zakelijke administratie.

  • Tijdsbesparing: Een efficiënt administratief proces bespaart kostbare tijd. Door overbodige stappen te elimineren en workflows te optimaliseren, kan jij of je team zich richten op belangrijkere taken. Dit leidt tot een verbeterde productiviteit en geeft ruimte om je te concentreren op strategische doelen en groei-initiatieven.

  • Kostenreductie: Het optimaliseren van administratieve processen gaat hand in hand met kostenreductie. Minder stappen zetten, minder fouten maken of tijdrovende oplossingen bedenken leidt tot lagere operationele kosten. Bovendien kan het gebruik van geautomatiseerde tools en software de behoefte aan manuele tussenkomst verminderen, wat op lange termijn financiële voordelen oplevert.

  • Verbeterde nauwkeurigheid: Een gestroomlijnde zakelijke administratie vermindert het risico op fouten. Het gebruik van de juiste software minimaliseert menselijke fouten en verhoogt de nauwkeurigheid van gegevensinvoer en rapportage. Dit is vooral cruciaal bij financiële administratie, waar precisie essentieel is.

  • Snellere besluitvorming: Met real-time toegang tot accurate informatie kunnen ondernemers zoals jij beter geïnformeerde beslissingen nemen. Dit is van onschatbare waarde in een zakelijke omgeving.

  • Verbeterde klantenservice: Een gestroomlijnde administratie betekent ook dat klantgerichte processen effectiever worden beheerd. Klantenvragen kunnen sneller worden afgehandeld, facturatie verloopt vlotter en klanttevredenheid neemt toe. Dit draagt bij aan het behoud van bestaande klanten en het aantrekken van nieuwe.

  • Compliance en risicobeheer: Goed georganiseerde administratieve processen dragen bij aan naleving van wet- en regelgeving. Een geoptimaliseerde administratie zorgt ervoor dat alle processen in lijn zijn met de geldende regelgeving.

Door te streven naar een gestroomlijnde zakelijke administratie, leg je de basis voor duurzaam succes en groei in het competitieve KMO-landschap. Een administratief bedrijfsproces opzetten, in kaart brengen of bijsturen noemen wij ‘Workflow Design’. We pluggen daarvoor tijdelijk in als procesbegeleider in je organisatie.

We laten het liever niet klinken als ‘consultancy’ en we zijn al zeker niet vertrokken voor een lang en duur traject. We zijn met stip op één pragmatisch: gericht op praktische resultaten en effectiviteit. Hoe vaak kregen we al niet het compliment: ‘Bedankt om ons administratief proces zo overzichtelijk in kaart te brengen, we kunnen weer verder. Wij blij natuurlijk 🙂

 

Freelance Plugin voor ondernemers en organisaties 

Laat van je horen of stel ons je vraag!

Of bel ons op, we luisteren!


Partner in tekst


Rechterhand voor ondernemers


Operationele support