Inclusief schrijven is hot. En terecht. Een van de aandachtspunten daarbij is gender. Ons Nederlands is een taal met woordgeslachten, dat maakt het moeilijk om hij en zij te vermijden. En toch is dat belangrijk als het over personen gaat. Want niet iedereen identificeert zich als hij of zij. De juiste voornaamwoorden gebruiken is een eerste stap.

De meest gebruikte voornaamwoorden voor wie zich niet als man of vrouw identificeert zijn die/hun. Maar wist je dat er een heleboel alternatieven zijn? Een opsomming: xij, dij hin, z’r, dies, dee… Twijfel je welk voornaamwoord je voor iemand best gebruikt? Vraag het gewoon even.

Maar genderbewust schrijven gaat over meer dan voornaamwoorden alleen. Zeker als de tekst niet gaat over concrete personen. Hoe zorg je ervoor dat elke lezer zich in die tekst herkent? Hoe doorbreek je stereotypen?

Set voornaamwoorden

Je kan bewust voornaamwoorden afwisselen, of consequent non-binaire voornaamwoorden gebruiken. Dat doe je mee op basis van de context. Maar naar mijn aanvoelen is het effect dan vaak kunstmatig. Je kiest voor een bepaalde set voornaamwoorden en dat staat inclusiviteit vaak in de weg.

Eenvoudige ingrepen

Zeker als het over gender gaat, zijn er een aantal eenvoudige ingrepen die ervoor zorgen dat het aspect gender niet meer zichtbaar is. Want geef toe, eigenlijk doet dat er niet toe en maakt het geen deel uit van de boodschap die je wil uitdragen.

Voor veel gendergekleurde termen bestaat er een neutrale variant. Denk aan verpleegkundige, partner, leerkracht, ouder, … Gebruik die.

We hebben allemaal de neiging te pas en te onpas bezittelijke voornaamwoorden te gebruiken. En ja hoor… die zijn vaak gegenderd. Een voorbeeld: De leerkracht heeft aandacht voor zijn/haar leerlingen.

Geef toe, echt vlot leest dat niet. Bovendien zijn bezittelijk voornaamwoorden vaak overbodig. Je kan ze op volgende manieren vermijden:

Z

Gebruik een neutraal bezittelijk voornaamwoord

De leerkracht heeft aandacht voor diens leerlingen.

Z

Gebruik het meervoud

Leerkrachten hebben aandacht voor hun leerlingen.

Z

Schrap gewoon de bezittelijke voornaamwoorden

Leerkrachten hebben aandacht voor de leerlingen.

Z

Gebruik de tweede persoon

Als leerkracht heb je aandacht voor je leerlingen.

Z

Gooi de zin om

Leerlingen krijgen aandacht van leerkrachten.

De mogelijkheden zijn eindeloos en zeker van dat laatste voorbeeld zijn er veel varianten denkbaar.
Het belangrijkste is: wees aandachtig voor het beeld dat je in teksten schetst. Je wil dat iedereen zich erin herkent.

Meer lezen?

In de dynamische wereld van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) is het optimaliseren van administratieve processen van cruciaal belang. Niet enkel voor het behalen van succes en het stimuleren van groei. Het creëert overzicht en rust voor jou, ondernemer. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke voordelen van een gestroomlijnde zakelijke administratie.

  • Tijdsbesparing: Een efficiënt administratief proces bespaart kostbare tijd. Door overbodige stappen te elimineren en workflows te optimaliseren, kan jij of je team zich richten op belangrijkere taken. Dit leidt tot een verbeterde productiviteit en geeft ruimte om je te concentreren op strategische doelen en groei-initiatieven.

  • Kostenreductie: Het optimaliseren van administratieve processen gaat hand in hand met kostenreductie. Minder stappen zetten, minder fouten maken of tijdrovende oplossingen bedenken leidt tot lagere operationele kosten. Bovendien kan het gebruik van geautomatiseerde tools en software de behoefte aan manuele tussenkomst verminderen, wat op lange termijn financiële voordelen oplevert.

  • Verbeterde nauwkeurigheid: Een gestroomlijnde zakelijke administratie vermindert het risico op fouten. Het gebruik van de juiste software minimaliseert menselijke fouten en verhoogt de nauwkeurigheid van gegevensinvoer en rapportage. Dit is vooral cruciaal bij financiële administratie, waar precisie essentieel is.

  • Snellere besluitvorming: Met real-time toegang tot accurate informatie kunnen ondernemers zoals jij beter geïnformeerde beslissingen nemen. Dit is van onschatbare waarde in een zakelijke omgeving.

  • Verbeterde klantenservice: Een gestroomlijnde administratie betekent ook dat klantgerichte processen effectiever worden beheerd. Klantenvragen kunnen sneller worden afgehandeld, facturatie verloopt vlotter en klanttevredenheid neemt toe. Dit draagt bij aan het behoud van bestaande klanten en het aantrekken van nieuwe.

  • Compliance en risicobeheer: Goed georganiseerde administratieve processen dragen bij aan naleving van wet- en regelgeving. Een geoptimaliseerde administratie zorgt ervoor dat alle processen in lijn zijn met de geldende regelgeving.

Door te streven naar een gestroomlijnde zakelijke administratie, leg je de basis voor duurzaam succes en groei in het competitieve KMO-landschap. Een administratief bedrijfsproces opzetten, in kaart brengen of bijsturen noemen wij ‘Workflow Design’. We pluggen daarvoor tijdelijk in als procesbegeleider in je organisatie.

We laten het liever niet klinken als ‘consultancy’ en we zijn al zeker niet vertrokken voor een lang en duur traject. We zijn met stip op één pragmatisch: gericht op praktische resultaten en effectiviteit. Hoe vaak kregen we al niet het compliment: ‘Bedankt om ons administratief proces zo overzichtelijk in kaart te brengen, we kunnen weer verder. Wij blij natuurlijk 🙂

 

Freelance Plugin voor ondernemers en organisaties 

Laat van je horen of stel ons je vraag!

Of bel ons op, we luisteren!


Partner in tekst


Rechterhand voor ondernemers


Operationele support